*без разрешение

Напоследък се появи репортаж на bTV за пра-пра-племенник на Христо Ботев, който е решил да направи добро дело, а за благодарност е арестуван и глобен 2000 лв.
Обществото е разярено и шерва репортажа с гневни реплики към системата, МВР и власт.
Да, това звучи абсурдно и скандално, но така трябва да бъде.
Моля, изключете си емоциите, защото в случая само пречат на обективната преценка.

Да си представим, че в една паралелна вселена, в България е разрешено свободното организиране на кухни за бедни и бездомни. В тази България съществува един Трифон (да речем). Трифон е неонацист по убеждение и няма сила на тоя свят, която да го накара да мисли. Трифон е решил да продължи делото на Хитлер, като създаде перфектна раса. За целта е решил да избие бедните. Трифон отива в аптеката и купува всякакви отрови, за които се сети. Кисне моркови, краставици и ориз във вода с тия отрови, а на следващия ден отива на площада и започва да готви вкусна храна за горките бедни хора. Народът го боготвори, а след два часа болниците приемат десетки натровени хора, които впоследствие умират. Понеже сме в България Трифон я го хванат, я – не, а разрешението на подобни практики означава, че подобни изверги може да правят подобно нещо периодично. Не е като да няма толкова изкривени психопати тук.

Да разгледаме случая на Боян, който, предполагам, прави това единстевно с благородната идея да помогне на гладните. Да предположим, че Трифон е решил да направи горното, ама без да лежи в затвора, та минавайки там, ръси ръцете си с някаква отрова на прах, отива да види какво става и започва да ръкопляска въодушевено над казана със супа.
Да предположим, че Боян, точно преди да извърши това, е боядисвал нещо и не си е измил ръцете, а косата му е пълна с ацетон и пр.
Да предположим, че Боян или някой от компанията му, се е разкашлял баш тая сутрин, но все пак е решил да помогне на хората. Да, ама тази кашлица е била симптом на някакъв грип или нещо по-сериозно, което може да се окаже фатално за някаква част от хората, които имат отслабена имунна система точно в този момент. Всъщност е достатъчно да се изкашля само някой заразен , който минава покрай казана.
Въобще, има страшно много възможности това, иначе благородно дело, да се превърне в бедствие за хората.

Боян, поздравления за инициативата! Сигурен съм, че времето и парите са ти коствали много, ама за да избегнеш горните сценарии, моля те, направи го като хората! Сигурен съм, че си има ред и много хора от БАБХ и т.н. биха ти помогнали с удоволствие!

Facebook Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *