Кратка сензация възпламени отново народа, или поне онази част от него, която не е свикнала да мисли много-много по разни такива въпроси.
МОН сваля История Славянобългарская и разни други, забележете “ключови за българското самосъзнание” произведения. После се оказа, че не го били свалили, ами преместили от 6-ти в 9-ти клас. Няма значение, машината е запалила и е тръгнала като парен локомотив в посока, от която бягане няма. Хората с по-голямо его започват да защитават позицията си с безумия като некадърността на образователната министърка (която безспорно е на ниво), въпреки, че министърката няма много общо с предложените промени. bTV, като медия, чиято таргет група е именно простолюдието кани въпросната министърка, а Хекимян, като човек, който все пак е на ниво в такава медия, определено знае как да спретне скандал и да задава въпрос след въпрос, без да отразява много отговорите.

Какво учат децата ни?!?
Каквото трябва. Истината е, че има хора (или поне се надявам да има), чиято работа е точно промените в учебното съдържание. Щом хората, чиято работа е да решават точно такива неща, са решили, че е по-добре тия неща да се учат тогава, или по-добре въобще да не се учат, значи може би наистина е така. Забравих, че българинът, по традиция от комунизма, е специалист по всичко. Народе, осъзнай, че се променяш. Обществото еволюира, българинът еволюира, човекът еволюира. Абсурдно е да държим стари произведения в програмата само защото ние сме ги учили на времето. Добре е да си дадем сметка, че по-голямата част от нас са учили във време, в което един окупатор е възхваляван като освободител и това е само пример за част от материала, който сме учили. Ганьо, разбери, че това, което си учил не е най-доброто на света. Всъщност ако се погледнеш от страни може би ще си дадеш сметка, че не си най-доброто, което се е случило на този свят и голяма част от вината има образованието ти.
Ама как така, значи американците ни промиват мозъците! Честно казано мисля, че на американците това, което учат нашите деца, им е последна грижа.
Ами българското самосъзнание? Пак е добре да осъзнаем, че живеем в променящ се свят. Вече сме част от ЕС, където сме свободни да се придвижваме, работим и живеем в чужди страни. Съществуват споразумения като “Шенген”, благодарение на които пътувайки по даден път да се озовеш в друга държава без проверки и т.н. Според мен е въпрос на време ЕС да стане една държава, от което ще спечели най-много именно простолюдието ни. Да си държим на нашето, да повтаряме на децата, че от Искъро по-длибоко нема и от Витоша по-големо нема е не само промиване на мозъците, то е ограничение, затваряне, комунизъм. Може би от времето на комунизма ни е насадено именно такъв национализъм, не знам.
За един биологичен вид смятам, че е по-добре обединение, вместо разделение, мили националисти.

Facebook Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *