Живеем в 21-ви век. Интернет има във все повече домове и не се приема като лукс, а необходимост. Все повече хора държат смартфони, използват социални мрежи, гледат сайтове. Това носи страшно много облаги за обществото и човечеството като цяло. Дава много повече възможности за граждански контрол над властта – когато някой сгафи, новините стигат бързо до масите. След това масите бързо се организират и още на същата вечер имаме протест. На другия ден пак, и пак и така година и нещо, докато някой не си подаде оставката, не сменим праспрес с ново име и така. Да, лоши винаги ще има, но вече имаме възможност да ги преследваме много по-лесно и ефективно.
Политиците разбират, че за да оцелеят, трябва да си направят профил във фейсбук, където да провеждат предизборна агитация, да си дават обещанията пред публика. Да, ама след това същата публика си търси обещаното също толкова публично. Получава се една не много благоприятна среда за лъжещи политици (каквито до този момент са повечето). Да, ама сме в 21-ви век и ако те искат да прокопсат – щат не щат ще трябва да си направят този профил и да го използват.
В природата оцеляват приспособимите – бойко е намерил начин – популизъм. Дай на масите това, което искат, за да са доволни. След това разтръби сътвореното във фейсбук профила си и вече се сдобиваш с няколко стотин хиляди гласа на следващите избори.
Лошото е, че масите не винаги искат това, което е правилно. Ако някой подхвърли идеята за безусловен базов доход на масите – ще скочат с грейнали лица, ще се подписват в подписки за референдуми, а после бойко ще трябва да им обяснява някак, че това не е баш възможно в условия на пазарна икономика, щото тия пари все трябва да дойдат от някъде. По-голямата част от масите гласуват, че динко е герой, всички бежанци са терористи и идват да ни ислямизират. Ние сме православни и второ турско робство не искаме!
Истината е, че на бежанците грам не им пука за нас, нашите жени и вярата ни. Те бягат от война и единствения начин да оцелеят е в западна Европа.
Да, ама на границата се е изтупанчил бай динко с ативето и вика НОУ БУЛГАРИЯ ГОУ ТЪРКИ на възможно най-смотания английски, който някога съм чувал. Да, в конкретното видео герой не е динко, а други батки, които искат да приличат на него, да вземат от неговата слава. Вече ще използвам динко като нарицателно за въпросните партизани. Въпросният тъпак задържа бежанците против тяхната воля, нарушавайки основни човешки правила. Завързва им ръцете със свински опашки, докато унизително ги е проснал с лице на земята и им нарежда горе цитираните слова.
Да обобщим:
Динко не е видял как хората прескачат границата, но въпреки това ги задържа. Динко не ги предава на властите, защото властите ще им дадат бежански статут, динко ги връща обратно през границата.
Така имаме няколко престъпления, извършени от динко:
– Противозаконно задържане на хора против волята им, за които не е ясно, че са извършили престъпление.
– Заставяне на същите хора да извършат престъпление спрямо друга страна, карайки ги да прескочат държавната й граница.
На фона на тези престъпления нашият вожд, апостол, спасител, пратеник на бога, поздравява извършителите за добре свършената работа.

Facebook Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *